Malkara Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir. Üniversitelerimizin tüm fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Misyon: Manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.

Başarılar: 2006 – 2007 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 21 öğrenciden 16 tanesi ÖSS’ye girmiştir. Bu öğrencilerden bir tanesi Din Kültürü Öğretmenliği, Bir tanesi İlahiyat fakültesini kazanmış; Bir tanesi alan dışında iki yıllık Meslek Yüksek Okulunu kazanmış; diğerleri sınavsız geçişle İlahiyat Meslek yüksek okuluna yerleşmiştir. 2007 – 2008 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 31 öğrenciden iki tanesi İlahiyat Fakültesini, iki tanesi dört yıllık açık öğretim fakültesini kazanmış; 18 tanesi sınavsız geçişle İlahiyat Meslek yüksek okuluna yerleşmiştir. 2008 – 2009 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 15 öğrenciden 13’ü sınava girmiş; dört tanesi ilahiyat fakültesini, bir tanesi dört yıllık turizm meslek yüksek okulunu, bir tanesi Açık Öğretim Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü, bir tanesi de iki yıllık açık öğretim mahalli idareler bölümünü kazanmış; 3 tanesi de sınavsız geçişle İlahiyat Meslek yüksek okuluna yerleşmiştir. Bu sonuçlara göre okulumuzun yüksek öğrenime öğrenci yerleştirme oranı % 77 olarak gerçekleşmiştir. 2009 - 2010 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 10 öğrenciden 1’i İlahiyat fakültesi,2’si Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliğini kazandı. 5 öğrencimiz ise sınavsız geçiş hakkını kullandı. Toplam yerleşme oranımız %80 olmuştur. 2011 Yılında 5 ilahiyat fakültesi, 2012 Yılında 3 İlahiyat Fakültesi, 2013 Yılında 4 İlahiyat Fakültesi, 2014 Yılında Hafızlık Bölge Yarışması Bölge İkinciliği, Voleybol ve Futbolda İkinciliği ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında İl Üçüncülüğü vardır.

Isınma: Kaloriferli
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Sportif Etkinlikler: Okulumuz öğrencileri il ve Türkiye çapında düzenlenen güreş, futbol, koşu turnuvalarına katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://mihl.meb.k12.tr

Adres - HACIEVHAT MAH. ÇEVRE YOLU CAD. MALKARA ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 44 MALKARA / TEKİRDAĞ

Yatakhane Koğuşu :5
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Okulun yerleşkesi çevre yolu Üzerinde, İtfaiye karşısında olup ilçenin en güzide okuludur.

Ulaşım Okulumuzun öğrencileri ilçe merkezindeki öğrencilerden, pansiyonda yatılı kalan öğrencilerden ve köylerden gelen taşımalı öğrencilerden oluşmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde bulunup, hükümet konağına 5 dk. uzaklıktadır.